Aktuális

Pár-kapcsolat-előadások

Írta: Super User. Beküldve: Aktualitások

A Móra Ferenc Népszínház Aldo Nicolaj három egyfelvonásos tragikomédiájából összeálított Pár-kapcsolat című előadását 2017 nyarán a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetőenn vajdasági turnén több településen is bemutattuk, az ősszel pedig Szatymaz és Sándorfalva után Münchenbe is eljutottunk vele, majd 2018 elején Deszk és Budapest következett az előadások sorában. 

parkapcsolat plakat page 001

A 2016. december 27-i közgyűlésről

Írta: Super User. Beküldve: Aktualitások

A Móra Ferenc Népszínház Egyesület 2016. december 27-én tartott közgyűlésén elnöknek választotta Gál Boglárkát, aki Bene Zoltán titkárral és Dr. Fodor Ákos elnökségi taggal alkotja az elnökséget.

A közgyűlés egyhangúan elhatározta továbbá, hogy 2017 márciusában 100.000 (egyszázezer) Ft-tal megalapítja a Kátó Sándor Alapítványt a Népszínház művészeti vezetője, az egyesület korábbi elnöke, a 2016. novemberében elhunyt Kátó Sándor emlékének, szellemiségének ápolása érdekében, amelyhez további támogatókat keres.

Végezetül a közgyűlés arról is határozott, hogy 2017. március 14-én 18 órakor Kátó Sándor Emléknapot rendez az Algyői Faluházban.

A társulat az elhunyt Kátó Sándor utódjául művészeti vezetőnek Ádok Róbertet választotta.

ELHUNYT KÁTÓ SÁNDOR (1946–2016)

Írta: Super User. Beküldve: Aktualitások

DSC 3873 (2)Mikes Kelemen jelképes újratemetésére igyekeztünk Zágonba. Négyen ültünk a kis zöld VW Polóban, rekkenő augusztusi hőségben. Az egyik kanyar után egy csorda kellős közepén találtuk magunkat. Nem ritkaság ez arrafelé, nem is lepődtünk meg különösebben. Szemeztünk a jámbor tehenekkel, midőn be-betekintettek a szélvédőn. Még fényképeztük is őket, akárha nyugati turisták lennénk. Legalábbis négyünk közül hárman. A negyedik, a volánnál ülő Sándor elővette a marcipán-rúdját és komótosan falatozni kezdett. Míg elvonulnak a marhák, úgyse tehetünk egyebet. Evett és közben belekezdett egy történetbe.  folytatás a Tiszatájonline-on

Rejtő-kabaré

Írta: Super User. Beküldve: Aktualitások

2016. április 22-én, pénteken 19 órakor az Algyői Faluház
(Algyő, Búvár u. 5.)
színháztermében
a Móra Ferenc Népszínház bemutatja Rejtő Jenő kabaréjeleneteiből összeállított estjét

Rendezte: Kátó Sándor

 

 rejt
 
Játszák: Ádok Róbert, Bera Sándor, Boldizsár Mária, Cseszkó Mihály, Dubecz György, Kátó Sándor, Kothencz Tibor, Pál Anita, R. Nagy Mária, Simonits Andrea
 
 
Műszak: Csenki József